Известие

Collapse
No announcement yet.

Смяна маншон външно каре?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Смяна маншон външно каре?

Колеги утре ми предстои смяна на маншона на дясната полуоска външен.
    Има ли някаква тънкост или е както при другите автомобили?
    Развивам гайката на полуоската след това вдигам,откачам шарнирния болт и издърпвам полуоската навън.
    След това леко съветвам карето с чука да излезе.
    Чувал съм,че трябва и горния носач да се откача защото полуоската не излизала?
    Две неща са безкрайни: Вселената и човешката глупост, и аз не съм сигурен за Вселената.

Хубаво е преди да започнеш да съветваш с чука, да разтвориш зегерката със зегерклещи!
    sigpic
    Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
    156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
    147 JTDm 140-Малката манекенка
    GT- JTDm 150

Comment

Хъм талянците зегерка ли са сложили?
      Досега на каквото и да съм сменям е като щифт.
      Ще се огледам за зегерката да не взема да измъкна цялата полуоска.
      Две неща са безкрайни: Вселената и човешката глупост, и аз не съм сигурен за Вселената.

Comment

Според мен най-трудното от всичко е да извадиш долния шарнир, тогава ще се сетиш за всички псувни и роднини на италиянците от женски пол.Проблема е в невъзможноста на шарнира да се извади, когато карето е там, много скоро ще го разбереш.Опитай да откачиш и горния носач, после като ти писне и амортисьора ще разкачиш усещам.А като за начало не винаги успявам да развия гайката на карето, защото е с ключ 36, който трябва да е конусен.Абе не е като на Ауди примерно нагласи се психически за над 2 часа, при мен последния път беше над 5.
        Alfa164 T.S 148++ HP
        Alfa156 T.S 144 - коня, ама на хартия.

Comment

Шарнира се вади супер лесно.
          Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Особено със скоба
            Alfonso 1.3 Boxersigpic EX

Alfonso 156 2.4 140 -new breed

Comment

Първоначално публикувано от KoRny Покажи съобщение
              Особено със скоба
              Има скоби, вилки, тежък чук и лост... в краен случай понякога го предпочитам.

Comment

За гайката си имам голямо гедоре,шарнира му махам контрата и с подходяща тръба,ако не падне на ръка излиза за 10 минути.
                Ще мога ли да изкарам полуоската ако откача само шарнира на долния носач ?

Comment

Трябва да откачиш всичко, което ще пречи да издърпаш главината навън, май само с шарнира няма да стане, на макферсон става, но тук май не става, на 166 вилката е хваната за носача, на 156 не съм го гледал, сигурно е пак така

Comment

Гайката се развива с 36, моят е тънкостен, вече не се сещам защо най-вероятно стандартен не влиза. Вадиш шарнира, отмяташ главината и действаш. Приятно киризене. После най-добре нова гайка.
                    sigpic
                    156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                    "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Благодаря колега за инфото
                      Утре след работа се захващам с ремонта

Comment

Колеги интересува ме дали на снимката е маншонът на вътрешното каре от страната на водача към скоростната кутия?Не мога да го намеря по каталог а трябва да го поръчам.
                        Attached Files
                        Alfa Romeo 156 2.4 JTD 2003 г 150+sigpic

Comment

ммм дам това е за 2.4 жтд който е с отделни карета вътрешни карета т.е. каретата влизат във едни чаши и после в диференциала. Надявам се си ме разбрал.
                          156 2.4 jtd 2001 Sportwagon Sony,Hertz,Boss & JBL sound
                          KONI sport adjustable suspension kit,Big BREMBO brake kit
                          Cinquecento 1.1i 1998 Sporting
                          Subaru İmpreza 2000 turbo 1999 Sportwagon

Comment

Да,разбрах те,знам как са каретата,исках да знам дали този маншон е за там където питам.
                            Alfa Romeo 156 2.4 JTD 2003 г 150+sigpic

Comment

Да точно този е,ляв десен няма значение.
                              Външния диаметър на широката част мисля,че беше 70мм.
                              156 2.4 jtd 2001 Sportwagon Sony,Hertz,Boss & JBL sound
                              KONI sport adjustable suspension kit,Big BREMBO brake kit
                              Cinquecento 1.1i 1998 Sporting
                              Subaru İmpreza 2000 turbo 1999 Sportwagon

Comment

Working...
                              X